Huboo laat klanten toe om advertenties manueel te importeren naar het dashboard via CSV.

Dit kan vooral nuttig zijn voor klanten met een groot aantal advertenties of als je verkoopkanaal niet integreert met Huboo of de Huboo-integratie met je verkoopkanaal geen productsynchronisatie ondersteunt.

Hoe advertenties importeren naar Huboo via CSV

• Vul het bestand aan met behulp van de relevante productinformatie, en maak gebruik van onderstaande richtlijnen en de notities in de kolomkoppen
  • Sla op/exporteer als een .csv-bestand, volg dan de instructies op deze pagina om het bestand te importeren in Huboo via je dashboard

Zie onderstaande verklarende tabel:

Kolomkop

Vereiste gegevens

Titel

(Verplicht)

De titel / omschrijving van je product zoals je wilt dat het in Huboo verschijnt.

Identifier

(Verplicht)

De referentie die wij zullen gebruiken om de producten fysiek te identificeren wanneer zij in ons magazijn aankomen.

Dit kan zijn hoe je het artikel etiketteert, of het kan de streepjescode van het artikel zijn.

Dit moet uniek zijn voor elk verschillend product.

Zie "Gids voor SKU's en identificatienummers" voor meer hulp.

SKU

(Verplicht)

De SKU voor het product zoals die zal verschijnen op je verkoopkanalen (eBay/Amazon/Shopify enz.)

Zie "Gids voor SKU's en identificatienummers" voor meer hulp.

Foto URL

(Facultatief)

Voeg hier een URL in naar een afbeelding van het product om deze weer te geven naast de advertentie in je Huboo dashboard.

Dit moet een volledige URL string zijn om te functioneren (http://example.com/productimage.jpg etc. en niet /productimage.jpg).

Gewicht

(Facultatief)

Het gewicht van het product in kg.

Let op, Huboo zal je product bij aankomst opnieuw wegen.

Kostprijs

(Facultatief)

De kostprijs per eenheid, nuttig om de voorraadkosten bij te houden. Dit moet in EUR zijn en alleen een numerieke waarde (geen €-teken enz.)

Verkoopprijs

(Facultatief)

De detailhandelsprijs per eenheid (om je in staat te stellen de verkoopwaarden vanaf het dashboard te volgen) Dit moet in EUR zijn en alleen een numerieke waarde (geen €-teken enz.)

Land van fabricage

(Facultatief)

ISO-landcode vervolgkeuzelijst. Selecteer de code voor het land waar je artikel is vervaardigd.

Raadpleeg dit bestand voor een volledige lijst van ISO-landencodes.

Er kan er maar één worden gekozen.

Goederencode

(Facultatief)

Alleen in numerieke vorm ingediend, om je in staat te stellen de douane-uitvoercode in te delen voor alle goederen die uit het VK worden uitgevoerd.

Hulp bij het vinden van de juiste goederencode vind je HIER.

Douanebeschrijving

(Facultatief)

Veld voor vrije tekst, om een duidelijke beschrijving te geven van goederen die uit het VK worden uitgevoerd.

Meer informatie over de douanebeschrijvingen vind je HIER.

CSV-bestand van je advertenties importeren in Huboo

• Log in op je Huboo dashboard op https://client.huboo.uk/
  • Op de startpagina van je dashboard vind je onder de weergave"Totaal aantal advertenties" de knop"+Producten toevoegen" (+Add Products); klik op de vervolgkeuzelijst en selecteer"CSV-bestand

• Klik nu op de knop"Bestand kiezen" (Choose file) en selecteer het CSV-bestand dat je hebt gemaakt voor je advertenties (zorg ervoor dat het bestand een .csv-extensie heeft)

• Zodra je je bestand hebt geselecteerd, zou de bestandsnaam moeten verschijnen onder de knop "Bestand kiezen" (Choose file) - zodra dat het geval is, klik je op "Verzenden" (Submit)

• Een bevestigings-/valideringsvenster zou moeten verschijnen om te bevestigen dat je advertentie(s) zijn aangemaakt

• Als Huboo fouten tegenkomt bij het importeren van je artikel(en) worden deze gedetailleerd weergegeven in het validatierapport in hetzelfde dialoogvenster