Vanwege elektronische douanegegevens is het van essentieel belang dat het land van bestemming (levering) juist vermeld is bij het aanmaken van bestellingen via de Huboo Open API.

Er moet een geldige ISO-2-landcode (Alpha-2) worden opgenomen in het adres voor alle bestellingen die via de Huboo API worden ontvangen. Ons systeem toetst de codes van bestellingen aan de officiële lijst van ISO-2-landcodes, die je hier vindt: https://www.iban.com/country-codes.

Je kunt een kopie van de lijst downloaden door hier te klikken.

(In dit document lees je ook voor welke landcodes postcodes binnen het adres vereist zijn en welke landcodes lid zijn van de EU of EER).

Als de landcode niet verstrekt wordt bij de bestelling of als de landcode niet getoetst kan worden aan de bovenstaande lijst met codes, wordt de bestelling geweigerd en krijg je een foutmelding.

Om dit op te lossen, moet je de landcode in de bestelgegevens corrigeren en de bestelling opnieuw verzenden.