Als je wilt integreren met Huboo via onze Open API moet je een account aanmaken in onze sandboxomgeving, waarin je het plaatsen van bestellingen en het ophalen van inventaris- en trackinggegevens bij Huboo kunt testen.

• Vul je gegevens in en klik op Account maken. Bijv:

Graphical user interface, text, application

Description automatically generated

• Klik meerdere keren op 'Sla voor nu over' (zie hieronder) totdat je op het Dashboard komt.

• Logo, company name

Description automatically generatedGa naar de instellingenpagina. Je vindt die pagina door te klikken op je profielfoto en naam in de linkerbovenhoek van de pagina.

Graphical user interface, text, application, email

Description automatically generated

• Scrol naar beneden tot het gedeelte API-sleutels en genereer er één. Zorg ervoor dat je de API-sleutel ergens veilig opslaat, want hij wordt maar één keer weergegeven. Als je de pagina verlaat, kun je hem niet meer bekijken. Als je hem kwijtraakt, moet je een nieuwe sleutel aanmaken. LET OP – zorg ervoor dat je de HELE URL opslaat – die is veel langer dan het tekstvak.

Graphical user interface, application, Teams

Description automatically generatedGraphical user interface, text, application, email

Description automatically generated

Opmerking 1 – API-tokens kunnen worden gebruikt om je verzoeken op de sandbox-api te verifiëren.

Je kunt de productie api-docs gebruiken (link: https://api-docs.huboo.uk/) om de documentatie te bekijken.

De documentatie zal juist zijn voor de sandbox, met één uitzondering: de basis-URL is anders.

Basis-URL's:

• basis-URL productie: https://api.huboo.uk/v2

• basis-URL sandbox: https://api.sandbox.huboo.io/v2

Een voorbeeld-URL voor het ophalen van producten op de productie vs. sandbox is:

• URL producten ophalen productie: https://api.huboo.uk/v2/products

• URL producten ophalen sandbox: https://api.sandbox.huboo.io/v2/products

Opmerking 2 – Je kunt verzoeken aan de API en alle eindpunten doen. Sommige eindpunten hebben echter een aantal andere vereisten om geslaagde verzoeken te kunnen doen.

Bijvoorbeeld: Om een bestelling te kunnen maken op de API moet je een aantal bestaande producten bij ons hebben en moet de inventaris voor die producten al in de faseringsdatabase zijn op het moment waarop je het verzoek doet. Je kunt producten zelf maken via de API, maar de voorraad/inventaris moet handmatig worden toegevoegd voor de producten door ons Technische ondersteuningsteam.

• Maak een ondersteuningsticket aan voor ons Technische ondersteuningsteam, met het verzoek om kunstmatige positieve voorraadwaarden toe te voegen aan je faseringsdashboardaccount, zodat je het lezen van inventaris en het plaatsen van bestellingen kunt testen. (Opmerking: zorg ervoor dat je advertenties aanmaakt op je Sandbox-dashboard voordat je dit verzoek indient.)

• Zodra je de testbestellingen hebt aangemaakt, wil je wellicht testen of je trackinggegevens kunt ophalen uit je faseringsdashboard. Als dat het geval is, maak dan een ondersteuningsticket aan met het verzoek om kunstmatige trackinginformatie toe te voegen aan de bestelling(en) in kwestie.

• Als je vragen hebt of tegen problemen aanloopt bij het ontwikkelen van je integratie, maak dan een ondersteuningsticket aan. Let op: wij bieden geen directe ondersteuning voor ontwikkelaars via telefoon of e-mail voor het ontwikkelen van de Open API-integratie, maar we kunnen indien nodig wel informatie- en ondersteuningsverzoeken indienen in de vorm van tickets bij onze technische afdeling.

Veelvoorkomende problemen die je kunt tegenkomen:

406-code:

o Je mist een header binnen het verzoek. De header `Accept: application/json` moet worden ingesteld voor ALLE verzoeken aan de API.

401-code:

o Je verzoek is niet geverifieerd. Dat betekent dat het API-token waarschijnlijk onjuist/ongeldig is.